“Kış enfeksiyonları çocuklar arasında yaygınlaştı”

Çocuk Sağlığı ve Kış Enfeksiyonları

Kış aylarında çocuklar arasında yaygın olan enfeksiyonlara dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, hijyenin önemini vurguluyor. Dr. Çağ, çocukların bu enfeksiyonlardan korunması için alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

Hijyen Kuralları ve Bağışıklık Sistemi Desteklenmeli

Doç. Dr. Yakup Çağ, kış aylarında viral enfeksiyonların arttığını belirterek, aileleri uyarıyor. Hijyen kurallarına uyulması ve çocukların bağışıklık sistemlerinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Dr. Çağ, “Çocukları kalabalık ortamlardan uzak tutmak ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak hastalıklardan korunmada önemli rol oynar” diyor.

“Bağışıklık Sistemi Gelişmemiş Çocuklar Daha Hassas”

Çocukların enfeksiyonlara karşı daha hassas olduğunu vurgulayan Dr. Çağ, özellikle kreş ve ilkokul çağındaki çocukların bağışıklık sistemlerinin henüz tam gelişmediğini belirtiyor. Bu nedenle ailelerin alabileceği önlemler konusunda şunları söylüyor:

  • Hasta çocukların diğerlerinden izole edilmesi önemlidir.
  • Hasta çocukların okula gönderilmemesi enfeksiyon riskini azaltır.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenme bağışıklık sistemini güçlendirir.

“Mutlaka Bir Sağlık Kuruluşuna Başvurun”

Dr. Çağ, viral enfeksiyonlarda ateşin sık görüldüğünü belirterek, ailelere ateşle başa çıkma konusunda önerilerde bulunuyor. Ayrıca, ateşin belirli bir süreden sonra düzelmemesi veya ek semptomlar görülmesi durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurulmasını tavsiye ediyor.

“El Yıkama Alışkanlığı Enfeksiyon Riskini Azaltır”

Dr. Çağ, enfeksiyonlardan korunma konusunda el yıkamanın önemine dikkat çekiyor. Ayrıca, çocukların hava koşullarına uygun giydirilmesi, sağlıklı beslenme ve bol sıvı tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor.


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Erdoğan ile Bahçeli bugün görüşecek

Kızıl Goncalar’ın olay yaratan fragmanına tepki yağdı: Başörtüsünü çıkarıp ateşe attı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Yasin Aktay o fotoğrafa niye girdi?

TIKLAYIN – ABD Dışişleri Bakanı Blinken: SDG’nin yabancı üyelerinin ülkesine dönmesi ve grubun Suriye ulusal güçlerine dâhil edilmesi için Türkiye ile çalışıyoruz

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray-Başakşehir karşılaşmasını yorumladı: “Süper Lig’deki bambaşka bir maç olacak”

TIKLAYIN – Baba-oğul Gökçek’lerin “kefen yolsuzluğu” iddiasına suç duyurusu: “Mansur Yavaş ve Köksal Bozan’a iftira atıldı, AKP’ye oy devşirildi!”

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir