Adalet Bakanlığı’ndan yeni yargı reformu: “Tahliye etmek, affetmek değil”, suç tipine göre farklılaştırılmış ceza infazı geliyor

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nin Detayları Ortaya Çıktı

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin bu ay sonuna kadar Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuya açıklanacağı ve bunun ardından infazla ilgili yeni düzenlemeler içeren yargı paketinin Meclis’e sunulacağı öğrenildi. AKP’li kaynaklar, yeni düzenlemelerin sadece tahliye etmek ya da affetmek olmadığını, aynı zamanda mahkumların topluma kazandırılmasına yönelik önemli adımlar içereceğini belirtti.

Yargı Reformu Strateji Belgesi, 2024-2028 yıllarını kapsayan bir planı ortaya koyuyor ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Belgenin amaçları arasında toplumdaki cezasızlık algısını gidermek, adalet duygusunu güçlendirmek ve adaletin gecikmesini önlemek yer alıyor.

AKP’li kaynaklar, yargı paketinde suç ve suçluyla mücadele, soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamalarıyla ilgili detaylı düzenlemelerin yer aldığını vurguladı. Ayrıca, mahkumların ıslahı ve topluma kazandırılması için çeşitli destek mekanizmalarının hayata geçirileceği belirtildi.

Parti kaynaklarına göre, yargı paketinde caydırıcılığın ön planda tutulacağı, suçların türüne göre cezaların farklılaştırılacağı ve mahkumların ıslahının önemli olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, cezaevi koşullarının suç tiplerine göre uyarlanacağı ve mahkumların yeniden topluma kazandırılmasına odaklanılacağı belirtiliyor.

İnfaz Kanunu Değişmeli Mi?

AKP’nin yanı sıra MHP’den de infazla ilgili önemli açıklamalar geliyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, infaz yasasının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak yaşlı ve hasta hükümlüler için infaz erteleme önerisinde bulundu. Yıldız’a göre, infaz yasasının tekrar ele alınması gerekiyor.

Bunun yanı sıra, DEM Partili milletvekilleri de infaz konusunda harekete geçti. Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, hastalık nedeniyle infazın ertelenmesiyle ilgili kanun teklifi hazırlarken, Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de ağır hastalık veya engellilik durumları için koşullu salıverilme önerisi getirdi.

İnfaz sistemiyle ilgili yapılan çalışmalar ve öneriler, toplumda geniş yankı uyandırdı. Tartışmalar devam ederken, infaz konusundaki değişikliklerin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Related Posts

Sağlık Bakanlığından annelere yönelik mobil uygulama

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen “Annelik Yolculuğu” mobil uygulaması, gebelikten 2 yaşına kadar bebek gelişimini kapsayan sürece yönelik rehber içeriklerle uygulama mağazalarında ücretsiz kullanıma sunuldu.

Engelli babaya duygulandıran sürpriz

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi’nde üniversite sınavına hazırlanan 19 yaşındaki Dilara Kartal ve gençlik merkezi personeli, engelli oğlunu her gün otobüs durağına getiren Hacı Bayram Doğan’a, “Babalar Günü” sürprizi yaptı.

İsrail’den Tahran’a hava saldırısı: Birçok noktada patlamalar yaşandı

İsrail, Tahran’a hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası birçok noktada patlamalar yaşandı.

Tahran’ın doğusundan şiddetli patlama sesleri

İran ile İsrail’in karşılıklı saldırıları devam ederken Tahran’ın doğusundan şiddetli patlama sesleri duyuldu.İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim, patlama seslerinin Tahran’ın doğusundaki Hakimiye ve Tahranpars semtlerinden geldiğini bildirdi …

CHP’li Özçağdaş’tan Bakan Tekin’e sordu: Devlet okullarında kaç temizlik personeli var?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda temizlik personeli ve hijyen sorununu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

İran’daki nükleer biliminin kilit ismiydi! İsrail’in saldırısında hayatını kaybetti

İsrail’in İran’a yönelik saldırısında 6 bilim insanının hayatını kaybettiği bildirildi. Bilim insanlarının yanı sıra İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri de dahil olmak üzere 20 üst düzey askeri yetkili yaşamını yitirdi.