Axiom Space, Hindistan, Polonya ve Macaristan’ı uzaya taşıyor

Axiom Space, Hindistan, Polonya ve Macaristan Astronotlarını Uzaya Taşıyor

Özel uzay şirketi Axiom Space, 10 Haziran’da gerçekleştireceği Ax-4 misyonu ile Hindistan, Polonya ve Macaristan’ı tekrar insanlı uzay yolculuğuna taşıyor. Şirketin CEO’su Tejpaul Bhatia, bu görevi “bir tür zafer turu” olarak tanımlarken, Axiom Space’in tamamen ulusal müşterilere odaklandığı ikinci görev olduğunu vurguladı. Her üç ülkenin de uçuşta birer astronotu bulunacak ve bu ülkeler tarihlerinde ikinci kez uzaya insan göndermiş olacak.

Bhatia, Ax-4 görevinden önceki üç uçuşta zarar ettiklerini belirtirken, bu görevle birlikte şirketin ilk kez başa baş noktasına ulaştığını açıkladı. Axiom Space’in uzun vadeli hedefi ise, ISS’e eklenecek ticari modülleri daha sonra bağımsız bir Axiom Uzay İstasyonu’na dönüştürmek. Görev, SpaceX’in Dragon uzay aracıyla gerçekleştirilecek. Şirket, kendini “uzay pazarının yöneticisi” olarak konumlandırırken, gelecekte bu alanda büyük fırsatlar beklediğini belirtiyor.

Related Posts

Kuantum sıçraması! Google’ın beş yıllık devrim planı

Google, kuantum bilişim alanında çığır açan bir öngörüyle gündemde: Şirketin kuantum teknolojileri lideri Hartmut Neven, kuantum bilgisayarların beş yıl içinde gerçek dünya uygulamalarında işlevsel hale gelebileceğini açıkladı. Bu iddia, bilim …

Google telefon numaralarını ifşa eden hata ile ilgili duyuru yaptı

Google, saldırganların basit komut dosyaları aracılığıyla Google hesaplarına bağlı özel kurtarma telefon numaralarını yalnızca birkaç dakika içinde ortaya çıkarabilmesine neden olan kritik bir güvenlik açığını giderdiğini duyurdu.

Microsoft Store için yeni arayüz

Microsoft Store için kişiselleştirilmiş ana sayfadan, daha akıllı arama ve uygulamanın Windows’a entegresi adına önemli bir güncelleme geldi.

Yapay bebek tartışması alevlendi: Şirketin yeni ürünü ‘midemi bulandırıyor’

Bilim dünyasından ve kamuoyundan gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. 25 yaşındaki Kian Sadeghi tarafından kurulan genetik test girişimi Nucleus Genomics, “Nucleus Embryo” adını verdiği yeni ürünüyle tepkilerin odağına oturdu. Şirketin iddiasına göre bu …

Yapay zekanın telif hakkı sorununa dev çözüm: 8 terabaytlık yasal veri seti yayınlandı

Tamamen lisanslı ve kamuya açık metinlerden oluşan 8 terabaytlık ‘The Common Pile v0.1’ adlı veri seti, yapay zeka eğitiminde yeni bir dönemin habercisi olabilir. EleutherAI, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan, lisanslı ve kamuya açık …

Teknoloji piyasasında yeni bir rekabet yaratacak: Huawei’den şaşırtan adım!

Dünya devlerinin arasında yer alan Huawei katlanılabilir cihaz pazarındaki varlığını güçlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde katlanabilir ekranlı dizüstü modeli tanıtılan şirketin katlanılabilir bir tablet geliştirme sürecinde olduğu öğrenildi. Ürüne …