Bodrum’da turizmciler isyan etti

İHA

Bodrum çok pahalı’, ‘şezlonglar boş’, ‘ilçeye kimse gelmiyor’ sözleri turizmcileri kızdırdı.

Sosyal medyadan yayılan görüntülere isyan eden turizmciler, sahillerin dolu olduğunu söyledi.

Hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıkmasıyla birlikte büyük bir kısmı yerli turistten oluşan vatandaşların sahile akın ettiğini belirten turizmciler, fiyatların bölgelere göre değiştiğinin altını çizdi.

Fiyatlar bölge bölge değişiyor

Bodrum’da bulunan 13 koyda ise fiyatlar bölgesine göre değişiklik gösteriyor. Bodrum merkezin fiyatları orta ve yüksek gelirlilere göre değişkenlik gösterirken, Gümbet Mahallesi düşük bütçeli tatil yapma fırsatı sunuyor.

Bitez, Ortakent, Akyarlar ve Turgutreis orta ve yüksek gelirlilerin tatil yapabileceği bölgeler arasında yer alıyor. Gümüşlük, Kadıkalesi ve Gündoğan ise düşük, orta ve yüksek gelirli vatandaşlara tatil yapma imkanı sağlıyor.

Bodrum’un pahalı algısını yöneten Yalıkavak ve Türkbükü ise jet sosyetenin, iş, sanat ve spor camiasının ünlü isimlerinin, ultra zengin olarak tabir edilen gelir düzeyleri çok yüksek olan vatandaşlara tatil yapma tercihi sunuyor. Torba ve Yalıçiflik Mahalleleri ise gelir düzeyinin düşük ve orta ölçekli olan vatandaşlara hitap ediyor.

“Bodrum’da her bütçeye göre tatil var”

İşletmeci Okan Çağla, “Daha ağırlıklı Ortakent Sahili’nde iç pazardan misafirlerimiz var. Kötü bir turizm sezonu yaşıyoruz diyemeyiz. Çok iyi bir sezon olduğu da söylenemez. Bu çıkan pahalı fiyat haberleri doğruları yansıtmıyor. Zaten oda başkanları, STK başkanları ortak bir açıklama yaparak olumsuz ve yüksek fiyat algısı ve haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu sosyal medyada yürütülen pahalı algısı ve Bodrum çok pahalı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Yüksek fiyatlı tatil Bodrum’un her yerinde değildir. Bodrum’da her bütçeye göre tatil var. Yoğun bir gün yaşıyoruz ve bu saatten sonra da böyle gitmesini bekliyoruz turizmin. Bunu zaman gösterecek” dedi.

“Bodrum’un bazı bölgeleri pahalı”

İşletmeci Hasan Yiğit de otelinin ve beachin tamamen dolu olduğunu ifade ederek, “Otelimiz ağzına kadar dolu, beache gelen 20 kişiyi reddetmek zorundan kaldık doluluktan dolayı. Bir tane boş şezlongumuz, masamız ve sandalyemiz kalmadı. Yapılan haberler doğru değil. 2 haftadır yaz coşkusu devam ediyor.

Bodrum’un bazı bölgelerinde pahalı bölgeleri var ama Ortakent sahili için pahalı demek mümkün değil bence. Ortakent Sahili’nde yerli turist sayımız biraz daha fazladır” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir