Boeing Çin’e teslim edemediği uçakları elden çıkarıyor

Boeing, Çin’e Teslim Edilmeyen Uçakları Başkalarına Satmayı Değerlendiriyor

ABD merkezli uçak üreticisi Boeing, ABD’nin uyguladığı ek gümrük vergileri nedeniyle Çin’e teslim edilmeyen onlarca uçağını alternatif alıcılara yönlendirmeyi planlıyor. Şirket, elindeki nakdi artırmayı ve hizmet biriminde kısmi satışlarla borçlarını azaltmayı amaçlıyor. Böylece, uçakların ellerinde kalmasını engellemeyi hedefliyor.

Boeing’in Genel Müdürü Kelly Ortberg, yapılan analist toplantısında, “Çin’deki müşterilerimiz gümrük vergileri nedeniyle teslimatlarını almayacaklarını bildirdi” şeklinde konuştu. Ayrıca, şirketin Mali İşler Müdürü Brian West, yeni alıcılar bulma konusunda zorluk yaşamayacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den ithal ürünlere getirdiği yüzde 145’lik ek gümrük vergisi karşılığında Çin, yüzde 125’e varan ek gümrük vergisi uygulamıştı.

Sektör kaynakları, Boeing’in Güney Amerika ve Güneydoğu Asya’da yeni müşteriler bulabileceğini ancak bu görüşmelerin henüz erken aşamada olduğunu ifade etti.

Geçmişte, 737 MAX jetlerinin Çin’e 5 yıl boyunca ithalatının yasaklanması ve ticari anlaşmazlıkların yaşanması döneminde Boeing, uçakları geri çekmezken, Xiamen Hava Yolları için inşa edilen iki uçak geçen hafta Seattle’daki üretim tesislerine geri getirildi.

Flightradar24 verilerine göre, bugün bir 737 MAX uçağının daha Çin’den ABD’nin Guam bölgesine gönderildiği belirlendi.

Boeing, bu yıl Çin’e 50 yeni uçak daha teslim etmeyi planlarken, West, halihazırda üretilmiş veya üretim aşamasında olan 41 uçak için yeni alıcılar bulma çabalarına başladıklarını söyledi.

Related Posts

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni şap hastalığı açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Şap hastalığının yayılmasını önlemek ve etkin bir kontrol sağlamak amacıyla, bütüncül bir mücadele stratejisi doğrultusunda, hayvanların yoğun olarak hareket ettiği hayvan pazarları, canlı hayvan borsaları, hayvan toplama ve satış merkezleri ile park ve panayırlar dahil tüm hayvan satış yerlerinin faaliyetleri geçici süreyle durdurulmuştur” açıklamasını yaptı.

Artan meyve fiyatları meyveyi taneyle aldırıyor, onu bulmak da zor oluyor: Parasını bulan meyveyi bulamıyor

Yurttaşlar yükselen enflasyonla birlikte artan meyve fiyatlarına karşı çözüm ararken, bazı marketlerde de taneyle meyve satıldığı görülüyor. Bir markette beş tane erik 24 liraya, 5 tane kiraz 10,5 liraya, 5 tane kayısı da 10 lira 39 kuruşa bulunuyor. Halden ulaşılan kirazın ise geçen sene kilosu 65 liraya satılırken, bu yıl kilosu 500 lirayı buluyor.

Euro Bölgesi imalat sanayi PMI haziranda yükseldi

Euro Bölgesi’nde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında 49,5 puana yükseldi.

Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizcisinin ve denizciliğinin başarısına güvendiklerini belirterek, “Türk sahipli deniz ticaret filomuz dünyada ilk 10’da yer alma hedefine yaklaşıyor.” dedi.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Enerji ithalatı faturası azaldı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.