DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025 Sona Erdi

Bilişim Vadisi’nin İzmir’deki DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı Son Buldu

Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi DIGIAGE’nin bu yıl İzmir’de düzenlediği Oyun Geliştirme Kampı, 2025 yılında sona erdi.

Bilişim Vadisi’nin İzmir kampüsünde gerçekleştirilen kampın kapanış programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, oyun sektörünün küresel ölçekte 200 milyar dolara yaklaştığını belirtti.

Gönüllü, Türkiye’nin oyun sektöründeki önemine vurgu yaparak, ülkemizdeki teknoloji girişimciliğinin son yıllarda gösterdiği hızlı büyümenin takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin oyun sektöründeki başarısına dikkat çeken Gönüllü, sektörün 2024 yılında yüzde 40 büyüyerek 800 milyon doları aştığını ve dünya genelinde ilk 5 ülke arasına girdiğini söyledi.

İstanbul’un Avrupa’nın en büyük ikinci oyun geliştirme merkezi haline geldiğine de değinen Gönüllü, Türkiye’deki oyun sektöründeki artan yatırımlara da işaret etti.

Kampın katılımcılarına yönelik değerlendirmelerde bulunan İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, gençlerin ülkenin en önemli sermayesi olduğunu belirterek, onların kendilerini ne kadar geliştirirse Türkiye’nin geleceğinin o kadar parlak olacağını ifade etti.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen ise kampın başarılı oyunlarla sonuçlanacağını ve sektördeki yetenekleri bir araya getirerek oyun sektörünün ekonomik değerini artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kampta 64 takımın yer aldığı ve 250 oyun geliştiricinin katıldığı bilgisine yer verilirken, katılımcıların beş gün boyunca çeşitli eğitimler aldığı ve geliştirdikleri oyunları 13 yatırımcıya sunduğu bilgisi paylaşıldı.

Eğitim ve gelişimin önemine dikkat çekilen haberde, sektördeki yatırımların arttığına ve Türkiye’deki oyun sektörünün önemli bir büyüme grafiği çizdiğine vurgu yapıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Fırat Özdemir – Ekonomi

Related Posts

Eski Mısır’da tarihi keşif: 4500 yıllık DNA tamamen çözüldü

Bilim insanları, Eski Mısır’da yaşamış bir bireyin ilk kez tam genom dizilimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 yıl önce, 1985 yılında kısmi DNA çıkarımından sonra bu, genetik araştırmalarda devrim niteliğinde bir gelişme olarak kabul ediliyor. Araştırmanın ayrıntıları, 2 Temmuz’da prestijli bilim dergisi Nature’da yayımlandı.

Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışması Çekya’da düzenlenecek

3-5 Temmuz tarihlerinde Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağı, Çekya’da gerçekleştirilecek.

Apple dan şeker hastalarına müjde

Teknoloji devi Apple, akıllı saatlerine entegre edeceği invaziv olmayan kan şekeri ölçüm özelliğiyle sağlık teknolojilerinde yeni bir dönemin kapılarını aralamaya hazırlanıyor. Analist Jeff Pu’nun son raporlarına göre, bu devrim niteliğindeki özellik …

Uçan su taksilerle geleceğe yolculuk! Çevreci ulaşımın yeni yüzü

Uçan su taksileri, şehirlerdeki ulaşım sorunlarına yenilikçi bir çözüm sunarak bilim dünyasının ve ulaşım uzmanlarının dikkatini çekti. Elektrikle çalışan, su üzerinde birkaç metre yükselerek ilerleyen bu araçlar, trafik karmaşasını ortadan …

İrem Su Kocaoğlan Avrupa arenasına çıkacak

Modern Pentatlon Milli Takımı’na seçilen Malatyalı sporcu İrem Su Kocaoğlan, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenecek U-17 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Neden rüya görüyoruz?

Hepimiz rüya görüyoruz. Peki ama neden? Zihnin pek çok gizeminde olduğu gibi bilimin net bir yanıtı yok.