İflasın eşiğindeki patron konuştu. 240 şubeye ürün yolluyordu

Bad Bear, Konkordato Talebi İle Mahkemeye Başvurdu

Son dönemlerde konkordato taleplerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından Bad Bear de bu furyaya katıldı ve şirket, konkordato talebiyle İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, şirket hakkında geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, şirketin finansal durumunu değerlendirmek amacıyla Bağımsız Denetçi Ali İnce, Prof. Dr. Mali Müşavir Özgür Çatıkkaş ve hukukçu Prof. Dr. İsmail Kayar’ı görevlendirdi. Bad Bear’ı 18 bin lira ile kuran Seyhan Selçuk, yaşadığı süreci Patronlar Dünyası’na anlattı.

Şirketin Zorlu Yolculuğu

Selçuk, şirketin zorlu sürecini anlatırken, “Şirketler aniden zor duruma düşmez. Türkiye’de satışların düşeceğine dair raporlar gelmeye başladığında dış pazar açılımını durdurmaya karar verdik” dedi. Ancak şirketin güçlü bir sermaye ile yola çıkmadığını ve sıkıntı yaşadıklarını belirten Selçuk, “18 bin lira ile şirketi kurdum. Güçlü bir sermayemiz yoktu. Ne kazandıysak içeri yatırdık. Kredi ile büyüdük” ifadelerini kullandı.

Bad Bear, üst segment fiyat seviyesi ile dikkat çekiyor. Ancak son dönemde alıcı taleplerinin düşmesi, fiyatların da gerilemesine neden oldu. Bu durum, üreticileri zorluyor. Seyhan Selçuk, tekstilde yaşanan yüzde 40’lık düşüşü vurgulayarak sektörün stok sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Konkordato Süreci

Stok birikimi ve alım gücündeki düşüş nedeniyle 2024 yılında Bad Bear, konkordato sürecine girdi. Selçuk, “İmalatçılarımızı ve bayilerimizi korumak adına elimden geleni yaptım. Son paramı ödedikten sonra konkordato başvurusunda bulundum. Süreç başlangıcında zorlandım ancak konkordato komiserlerinin desteğiyle adımlarımı doğru attım” şeklinde konuştu.

Geçici konkordato sonrası 1 yıllık süreç başlayan Bad Bear, zorlu bir dönemden geçiyor. Ancak Selçuk, “Kredi kartım bile yok artık. Zor bir süreç ancak bunun üstesinden geleceğim” şeklinde ifade etti.

Related Posts

Euro Bölgesi imalat sanayi PMI haziranda yükseldi

Euro Bölgesi’nde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında 49,5 puana yükseldi.

Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizcisinin ve denizciliğinin başarısına güvendiklerini belirterek, “Türk sahipli deniz ticaret filomuz dünyada ilk 10’da yer alma hedefine yaklaşıyor.” dedi.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Enerji ithalatı faturası azaldı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor: Mevduat faizlerinde değişim kapıda!

Enflasyon verilerinin açıklanmasına sayılı günler kala, ödemelerde yaşanacak değişiklikler yakından takip ediliyor. Bu süreçte açıklanacak enflasyon verisi, bankada parası olanları da etkileyecek. 3 Temmuz’da açıklanacak verinin faiz indirimi beklentisini artırması durumunda mevduat kazançlarında düşüş yaşanabilir. İşte en yüksek faiz veren bankalar ve 1 milyon TL’nin güncel getirisi…

Dev kuruluştan yıl sonu altın tahmini: Beklentiler yukarı revize edildi!

Fitch, emtia piyasasına yönelik yeni beklentilerini açıkladı. Kuruluş, altın ve bakır gibi önemli metallerde fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Küresel ekonomik görünüm, piyasa tahminlerinde etkili olmaya devam ediyor