İlk ITX Form Faktörlü RTX 4070 Ekran Kartı Piyasaya Çıkıyor

Son günlerde SFF (Small Form Factor) olarak bilinen küçük boyutlu PC tasarımlarının popülaritesi artmaya başladı. Çinli Zephyr ise dünyanın ilk ITX uyumlu GeForce RTX 4070 modelinin piyasaya sürüldüğünü dile getirdi.

Yeni RTX 4070 ITX Sakura Blizzard ekran kartının ayrıntılarını içeren reklam bu hafta sonu Zephyr tarafından paylaşıldı. Çinli üreticinin yeni ürününde tek bir fan yer alıyor. Diğer ITX ekran kartlarına benzeyen yeni model, beyaz kasası ve pembe fan tasarımıyla dikkat çekiyor.

Üzerinde durmamız gereken asıl konuya gelelim. ITX form faktöründe gelen GeForce RTX 4070 ekran kartı 172 x 123 x 42 mm boyutlarında. 2 yuvaya sığan küçük kart ayrıca tek 8 pinli güç konnektörüyle çalışıyor. Zephyr yeni tasarımında kısaltılmış bir PB tasarımı kullanıyor. OC modeliyle ilgili bir bilgi bulunmazken, tanıtılan kartın referans saat hızlarına bağlı kaldığını görüyoruz.

Bu kadar kompakt bir form faktöründe RTX 4070 gibi güçlü bir GPU’yu (AD104-250) düşünenlerin aklına mutlaka soğutma konusu gelecektir. Zephyr, videosunda kartın FurMark ve çeşitli 3DMark kıyaslamalarını çalıştırdığı canlı bir gösterime yer vererek bu endişeleri gidermeye çalışıyor.

Şirket içi testlere göre Sakura Blizzard soğutucunun GPU ve belleği bazı çift fanlı RTX 4070 modellerinden 8 ila 10 santigrat derece daha serin tuttuğu iddia ediliyor. Ancak bu sadece bir iddia. Ayrıca çift fanlı modelin ismi verilmemiş. Tek fan 2.400 RPM’de dönerken, Zephyr ITX karttaki GPU’nun 73 santigrat dereceye ulaştığı söyleniyor (ortam 25 santigrat derece iken).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx