Milyarderlerin yazı nasıl geçirecek? Kim hangi etkinliğe katılacak?

Yaz resmen başladı ve milyarderler emeklerinin ganimetinin tadını çıkarmak için şimdiden en sevdikleri tatil yerlerine dağıldılar.

Jeff Bezos ve nişanlısı yatlarıyla Bodrum’a demirlerken, Mark Zuckerberg ve yatı İspanya’nın Mallorca kentinde görüldü.

Her ne kadar Avrupa’da, Akdeniz’de ya da ABD’de Hamptons’ta görülseler de milyarderlerin önümüzdeki birkaç ay içinde takvimlerinde hâlâ katılması gereken birkaç etkinlik olacak.
Allen & Company Sun Valley Forumu: 15-18 Temmuz

Medya patronları ve teknoloji CEO’ları , 40 yılı aşkın bir süredir, milyarder yaz kampı olarak da bilinen Allen & Company Sun Valley Forumu için 4 Temmuz tatilinin ardından Sun Valley, Idaho’ya gidiyor .


Butik yatırım bankası Allen & Co’nun ev sahipliği yaptığı etkinlik, golf turlarına, rehberli yürüyüşlere ve ünlü anlaşmalara katılan iş dünyasının en büyük ve en zengin isimlerini bir araya getirdi.
Katılımcılar arasında Sam Altman ve Bob Iger’in (bir milyarder değil ama yakın) da yer aldığı geçen yılki toplantıda yapay zeka ile Hollywood aktörleri ve yazarlarının grevleri günün konularıydı . Apple’dan Tim Cook ve Mark Zuckerberg de bu etkinlikte olacak.

PARİS’TE OLİMPİYATLARI İZLEYECEKLER

Olimpiyatlar teorik olarak her izleyicinin katılabileceği bir etkinlik olsa da milyarderler oyunlardan biraz farklı keyif alıyor ve bu yıl Paris’te de aynısını yapacaklar.
Başlangıç olarak, dünyanın en zengin ailelerinden biri olan LVMH’nin Arnault’ları, Oyunların ana sponsorlarından biri ve dünyanın en zengin üçüncü kişisi Bernard da dahil olmak üzere üyeleri muhtemelen son derece görünür katılımcılar olacak.
Etkinliğe geçmiş yıllarda Bill Gates ve Rupert Murdoch aileleriyle birlikte katılmıştı ve yeni milyarder Magic Johnson, ABD Takımı’nda oynayarak Olimpiyat meşalesini taşıdı.
Guardian’ın haberine göre , bu yıl ultra zenginler en imrenilen etkinlikleri izlemek, sporcularla tanışmak ve Açılış Töreninde ön sırada yer almak için yüzbinlerce dolar harcıyor . Kadınlar jimnastik finali gibi etkinliklerin biletlerinin fiyatı resmi bilet satıcısından 6 bin 500 dolar.

BURNING MAN FESTİVALİ LİSTE BAŞI

Burning Man (Yanan Adam), kuruluşundan bu yana geçen on yıllar içinde milyarder karşıtı bir dönemden zirve milyarderine yükseldi.
Nevada çölünde her yıl düzenlenen sanat ve “radikal kendini ifade etme” festivali, 1990’lardan bu yana, milyarder olmadan önce Elon Musk ve Google’ın kurucu ortakları Sergey Brin ve Larry Page gibi teknoloji uzmanlarını kendine çekiyor.


Mark Zuckerberg, Drew Houston ve Josh Kushner, anti-kapitalist şenlikte görüldü. Milyarder hedge fonu yöneticisi Ray Dalio da 2019’da bu partiye katıldı. Milyarderler, bu festivale katılmak için Black Rock City’nin geçici pistine inmek için özel uçaklar kiralıyorlar , klima ve özel şeflerle tamamlanmış “süslü kamplarda” kalıyorlar ve yaratmak için kesinlikle para gerektiren kandırılmış sanat arabalarıyla seyahat ediyorlar.

ABD AÇIK TENİS TURNUVASI BİR ÇOK MİLYARDERİ AĞIRLAYACAK

Tenis uzun zamandır paranın ilgisini çekiyor ve ABD Açık da bunun kanıtı.

Finans, teknoloji ve eğlence dünyasının en büyük isimleri – Bill Gates, Jamie Dimon , David Geffen, Jerry Seinfeld ve Bill Ackman düzenli katılımcılardır – yılın son tenis Grand Slam’lerini yakalamak için Arthur Ashe Stadyumu’na gidiyorlar. The New York Times’ın haberine göre , turnuva süresince kişi başına maliyeti 175.000 dolara kadar çıkabiliyor .

Bu yılın erkekler finali biletlerinin fiyatı ikinci el pazarında 18.000 dolara kadar çıkıyor ve süitler altı haneli rakamlara ulaşabiliyor. Rolex’ten Ralph Lauren’e kadar lüks sponsorlar seyircilerin dikkatini çekmek için milyonlar ödüyor.

MONAKO YAT FUARI MİLYARDERLERİN ROTASI OLACAK

Eylül ayında, aşırı zenginler veya onların vekilleri, sunulan süper yatları ve mega yatları incelemek için Monte Carlo’da bir araya geliyor ve şimdiden bir sonraki tatil sezonunun planlarını yapıyor. Bazıları satılık, bazıları kiralık olan tekneler ortalama 50 metre uzunluğa sahip ve helikopter pisti, spa ve şarap mahzeni gibi özellikler içeriyor .

Teklif edilen gemilerin listesi henüz açıklanmasa da geçmiş yıllardaki gösterilerde Paul Allen , Steve Wynn ve Heidi Horton’a ait yatlar yer alıyordu.

Geçtiğimiz yılın 245 milyon dolarlık en pahalı satışı, biri dans pistine dönüşebilen iki yüzme havuzu ve bir sinema salonu bulunan 91 metrelik Lady Lara gemisiydi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx