Milyonlarca Sürücüyü Yakından İlgilendiriyor! Ehliyette Bu Şart Ortadan Kalktı

Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli bir değişikliğe gidildi. Artık ehliyette o şart ortadan kalktı.

Özellikle B sınıfı ehliyet sahiplerini sevindirecek olan bu düzenleme, sürücülerin daha geniş bir araç yelpazesini kullanabilmesine imkan tanıyacak ve aynı zamanda sürücülere büyük bir kolaylık sağlayacak.

Yapılan değişiklikle birlikte, B sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. Yeni düzenleme kapsamında, direksiyon eğitimini tamamlayıp ehliyetini alan sürücülerin belgeleri otomatik olarak güncellenecek ve bu sayede ek bir işlem yapmalarına gerek kalmayacak.

B SINIFI EHLİYET İLE 125 CC MOTOR KULLANABİLMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

2024 yılının Şubat ayında Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte, en az 2 yıllık B sınıfı ehliyeti bulunan ve belirli kriterleri karşılayan sürücüler, artık A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri B sınıfı ehliyetleriyle kullanabilecekler.

Yeni yönetmelik kapsamında, B sınıfı ehliyete sahip sürücülerde aranan koşullar şu şekildedir:

  • B sınıfı ehliyete en az 2 yıldır sahip olmak.
  • Motosiklet kullanımı için gerekli sağlık koşullarını sağlamak. Bu koşullar, sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık gereklilikleri ve muayenelerle ilgili yönetmelikte belirtilmiştir.
  • Son 5 yıl içinde B sınıfı ehliyetinin herhangi bir sebepten dolayı geçici veya kalıcı olarak iptal edilmemiş olması.

Bu koşulları yerine getiren sürücüler, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara uygun olarak belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlamalı ve uygulama sınavını başarıyla geçmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx