PKK, ABD’den hava savunma sistemi istedi

SURİYE’nin yaklaşık dörtte birini işgal eden bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin istekleri bitmiyor. Son dönemde Türkiye’nin yanısıra Suriye’deki İran destekli grupların insansız hava araçları (İHA) ile düzenlediği saldırılara hedef olan örgüt, yine hamisi ABD’den yardım talebinde bulundu.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın haberine göre, örgütün Suriye’deki elebaşı Ferhat Abdi Şahin artan saldırıları “tehlikeli bir gelişme” diye niteleyerek, “Teknik kabiliyetlere ve Suriye’nin kuzeydoğusunda konuşlandırılan hava savunma sistemlerinde artışa ihtiyacımız var. ABD, bu saldırıları önlemek için çaba harcayacaklarına dair güvence verdi” dedi.

‘BEYAZ SARAY GARANTİ VERDİ’

Terör örgütü, ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray ve Pentagon’dan Amerikan askerlerinin kısa vadede çekilmeyeceğine dair garanti aldığını da öne sürdü. Abdi, “Ancak Amerikan askerlerinin sonsuza kadar burada kalması mümkün değil. ABD çekilirse, bölgenin yapısına uygun planlara yöneleceğiz” ifadesini kullandı.

ABD ASKERLERİ TERÖRİSTLERLE KOL KOLA GEZİYOR

PKK/YPG, bir diğer terör örgütü IŞİD ile savaştığı bahanesiyle 2014’ten bu yana Suriye’de ABD’den destek alıyor. Bölgedeki üslerde yaklaşık 900 ABD askeri görev yapıyor. Bu askerler teröristlerle birlikte ortak devriye bile atıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx