Saide Gören’i Katleden Fail Kaddafi Gören’e ‘İyi Hal İndirimi’

Muş’un Malazgirt ilçesinde arazi tartışması sonucu 53 yaşındaki üvey annesi Saide Gören’i katleden Kaddafi Gören’e, ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen sene Haziran ayında meydana gelen olayda Kaddafi Gören ile üvey annesi Saide Gören arasında ‘arazi anlaşmazlığı’ tartışması çıktı. Tartışma esnasında fail Kaddafi Gören belinden çıkardığı silahla Saide Gören’i öldürüp, kaçtı.

Fail, 100 metre mesafedeki ağabeyinin evinde yakalandı. Tutuklanan Kaddafi Gören hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

‘KAÇMAYA BAŞLAYINCA PEŞİ SIRA ATEŞ ETTİM’

Olay günü arazi meselesi nedeniyle maktulün yanına gittiğini söyleyen Gören, konuşmak için gittiğini ancak yine hakarete uğradığını öne sürdü. Gören, belindeki tabancayı çıkararak maktule doğrulttuğunu ve “Saide Gören kaçmaya başlayınca peşi sıra ateş ettim. Mermilerin isabet edip, etmediğinin farkında değilim.” diyerek savunma yaptı.

Ardından olay yerinden ayrıldığını ve polisi arayarak ‘Babamın eşini vurdum, ağabeyimin evine geçiyorum. Orada sizi bekliyorum’ dedim. Amacım Saide Gören’i vurmak değil, korkutmaktı” dedi.

FAİLE ÇİFTE İNDİRİM

Savcı, Kaddafi Gören’e ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Ayrıca ‘ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma’ suçundan da cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığı ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ancak ‘haksız tahrik’ gerekçesiyle cezayı 23 yıla indirdi. Ayrıca sanığın tutum ve davranışları göz önüne alınarak ‘takdiri indirim’ ile cezasını 19 yıl 2 aya düşürdü. Heyet ayrıca sanığa ‘ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma’ suçundan da ceza vererek, bu cezayı da ‘takdiri indirim’ ile düşürdü.

‘MAHKEME, SANIĞA MÜKAFAT GİBİ BİR CEZA VERDİ’

Saide Gören’in ağabeyi Yılmaz Çelik, kararın mükafat gibi olduğunu belirterek, dosyayı istinafa taşıyacaklarını söyledi. Çelik, “Kız kardeşim Saide Gören, üvey oğlu tarafından sırtından silahla vurularak katledildi. Yerel mahkeme, sanığa mükafat gibi bir ceza verdi. Kız kardeşim bugün bizim için yeniden vurulmuştur. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx