TARSİM çiftçilere 22,5 milyar lira prim desteği ve hasar tazminatı ödedi

TARSİM Tarım Sigortaları Havuzu Geçen Yıl 3,2 Milyon Poliçe Düzenledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında geçen yıl 3,2 milyon poliçenin düzenlendiğini belirtti. Bakan Yumaklı, TARSİM’in çiftçilerin doğal afetlerden korunması ve tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu vurguladı.

Bitkisel ürün, sera, büyük ve küçükbaş hayvan, kümes hayvanları, su ürünleri, arıcılık ve gelir koruma alanlarında sigortalar düzenlendiğini ifade eden Yumaklı, geçen yıl TARSİM kapsamında 3,2 milyon poliçenin düzenlendiğini, 10,5 milyar lira devlet prim desteği sağlandığını ve 12 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, bu çerçevede 2006’dan bu yana 27 milyon poliçe için 34,5 milyar lira devlet prim desteği sağlandığını ve 33 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini belirtti.

En Çok Sigorta Buğday, Arpa ve Ayçiçeğinde Yapıldı

TARSİM sigortalarının geçen yıl en fazla Tekirdağ, Edirne, Konya, Kırklareli ve Yozgat’ta yapıldığına dikkat çeken Yumaklı, en çok sigortalanan ürünlerin buğday, arpa, ayçiçeği, fındık ve mısır olduğunu söyledi.

Geçen yıl en yüksek tazminatın dolu, hayvan ölümleri ve don hasarı gibi afetlerden geldiğini belirten Yumaklı, kuraklık, fırtına, sel-su baskını gibi afetlerin de önemli miktarda hasara neden olduğunu ifade etti.

Bakan Yumaklı, sigorta kapsamının sürekli genişletildiğine değinerek, bu yıl TARSİM’de yer alan sigortaların kapsamlarında yenilikler yapıldığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni şap hastalığı açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Şap hastalığının yayılmasını önlemek ve etkin bir kontrol sağlamak amacıyla, bütüncül bir mücadele stratejisi doğrultusunda, hayvanların yoğun olarak hareket ettiği hayvan pazarları, canlı hayvan borsaları, hayvan toplama ve satış merkezleri ile park ve panayırlar dahil tüm hayvan satış yerlerinin faaliyetleri geçici süreyle durdurulmuştur” açıklamasını yaptı.

Artan meyve fiyatları meyveyi taneyle aldırıyor, onu bulmak da zor oluyor: Parasını bulan meyveyi bulamıyor

Yurttaşlar yükselen enflasyonla birlikte artan meyve fiyatlarına karşı çözüm ararken, bazı marketlerde de taneyle meyve satıldığı görülüyor. Bir markette beş tane erik 24 liraya, 5 tane kiraz 10,5 liraya, 5 tane kayısı da 10 lira 39 kuruşa bulunuyor. Halden ulaşılan kirazın ise geçen sene kilosu 65 liraya satılırken, bu yıl kilosu 500 lirayı buluyor.

Euro Bölgesi imalat sanayi PMI haziranda yükseldi

Euro Bölgesi’nde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında 49,5 puana yükseldi.

Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizcisinin ve denizciliğinin başarısına güvendiklerini belirterek, “Türk sahipli deniz ticaret filomuz dünyada ilk 10’da yer alma hedefine yaklaşıyor.” dedi.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Enerji ithalatı faturası azaldı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.