Teleferik kazasıyla ilgili iddianame kabul edildi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanarak 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 7 Mayıs’ta gönderilen 36 sayfalık iddianamenin inceleme süreci tamamlandı. İddianameyi inceleyen 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti dosyayı kabul etti.

Sarısu mevkisindeki teleferik tesisinde, 12 Nisan’da meydana gelen kazada, parçalanan kabinden düşen 1 kişi hayatını kaybetmiş, aynı kabindeki 2’si çocuk 7 kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerden tahliye edilen 11 kişi de kontrol amaçlı hastaneye kaldırılmıştı.

8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı

Sistemin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi ise AFAD’ın koordinasyonunda yaklaşık 22.5 saat süren çalışmanın sonunda kurtarılmıştı.

Kazaya ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden, aralarında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile A.B.S, O.E, S.T. ve S.Y. tutuklanmıştı. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, R.T. ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

12 sanık hakkında 27’şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5’i tutuklu 12 sanık hakkında, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma ve trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma suçlarından 27’şer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx