Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyor

Uraloğlu: Denizcilik Sektöründe Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleniyor

Ulaştırma sektöründe önemli bir yere sahip olan denizcilik, Türkiye için stratejik bir konumda bulunmaktadır. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında yapılan çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Türkiye’nin denizlerle çevrili olmasıyla birlikte kara sularında egemenliğini sağladığını ve bu durumun Türk denizciliği için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Uraloğlu’nun konuşmasında denizcilik sektöründe inovasyon, teknoloji ve eğitimin öncü olması, yeşil dönüşümü ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemesi, güçlü bir denizcilik endüstrisi oluşturarak Türkiye’yi bölgesel ve küresel düzeyde denizcilik alanında öncü bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Deniz Emniyeti ve güvenliği Ön Planda Tutuluyor

Deniz emniyeti ve güvenliği konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Uraloğlu, Türk boğazlarının yılda 40 binden fazla gemiye ev sahipliği yaptığını ifade etti. Ayrıca, Türk sahipli deniz ticaret filosunun dünya sıralamasında 11. sırada yer aldığını belirterek, Türkiye’nin denizcilikteki geleceği için umutlu olduklarını dile getirdi. Türk denizciliğinin başarısına olan güvenlerini vurgulayan Uraloğlu, 2 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 4. Türkiye Denizcilik Zirvesi’nde sektör paydaşlarının bir araya gelerek denizcilik sektörünün küresel rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Related Posts

Euro Bölgesi imalat sanayi PMI haziranda yükseldi

Euro Bölgesi’nde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında 49,5 puana yükseldi.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Enerji ithalatı faturası azaldı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor: Mevduat faizlerinde değişim kapıda!

Enflasyon verilerinin açıklanmasına sayılı günler kala, ödemelerde yaşanacak değişiklikler yakından takip ediliyor. Bu süreçte açıklanacak enflasyon verisi, bankada parası olanları da etkileyecek. 3 Temmuz’da açıklanacak verinin faiz indirimi beklentisini artırması durumunda mevduat kazançlarında düşüş yaşanabilir. İşte en yüksek faiz veren bankalar ve 1 milyon TL’nin güncel getirisi…

Dev kuruluştan yıl sonu altın tahmini: Beklentiler yukarı revize edildi!

Fitch, emtia piyasasına yönelik yeni beklentilerini açıkladı. Kuruluş, altın ve bakır gibi önemli metallerde fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Küresel ekonomik görünüm, piyasa tahminlerinde etkili olmaya devam ediyor

Hastaneler iflasın pençesinde: Sadece 2 haftalık paraları kaldı

Almanya’da Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü (RWI) ve Sağlık İşletmeleri Enstitüsü (hcb) tarafından hazırlanan “2025 Hastane Derecelendirme Raporu”nu yayımladı. Buna göre, Almanya’da hastanelerin yüzde 56’sının 2024 zararla kapatması ve ortalama …