Kamuda Tasarruf Şehit Yakınlarından Başladı: Şehit Aileleri İçin Utanılacak Düzenleme

Türkiye son günlerde “Kamuda Tasarruf Paketi” tartışmasıyla çalkalanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamuoyuna duyurulan paketin içeriğinde memurlara yönelik birçok kısıtlama bulunurken, söz konusu paket ile 100 milyar liraya yakın tasarruf elde edileceği belirtilmişti.

ŞEHİT EŞİNDEN MUAYENE ÜCRETİ TALEP ETTİLER

Uzun süredir Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Lokman Hekim Hastanesi’ne giderek muayene ve tetkiklerini yaptıran ve bu işlemler için şehit yakını olması nedeniyle herhangi bir ücret ödemeyen E.T., bugün gittiği hastanede ise bambaşka bir manzara ile karşılaştı.

“ŞEHİT AİLESİNE HERHANGİ BİR AYRICALIK YAPILMAYACAK”

Kendisinden ücret talep edilmesi karşısında, şehit yakını olduğunu belirten E.T. ve oğluna “Artık şehit yakınları da muayene ve tahlil için ücret ödeyecek” yanıtı verildi. Konuya ilişkin itiraz eden E.T.’nin oğlu N.T., konuyu hastane yöneticisine taşıdı.

Hastane yöneticisi, şehit ailesine verdiği yanıtta Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında şehit yakınlarının ayrıcalıklarının düşürüldüğünü, artık kendilerinin de SGK’lı vatandaşlar ile aynı koşullara sahip olduğunu söyledi.

HASTANE İDDİALARI DOĞRULADI

Konuya ilişkin halktv.com.tr’ye konuşan hastane kaynakları “Şu anda bizlere iletilen bilgi bu şekilde. Artık şehit yakınlarına tamamen ücretsiz olmayacak” yanıtını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx